Reklama
 
Blog | Radim Špaček

Konečně se dočkáme levných SMS!!

Při přečtení dnešních zpráv mě zahřálo u srdce. Komisaři Svazu evropských socialistických republik (dále SESR) si konečně uvědomili, že by měli jednou provždy ukončit vykořisťování uživatelů mobilních telefonů. Eurokomisařka Viviane Redingová přišla s plánem regulovat po hovorech také SMS poslané ze zahraničí. Vše komentovala slovy: „Občané Evropské unie mají právo zasílat v zahraničí textové zprávy, aniž by byli oškubáni. Poplatky za roaming už příliš vysály peněženky zákazníků.“

Jsem velice rád, že politici SESR konečně přišli na to, že člověk se rodí s právem na levné hovory a posílání SMS zpráv ze zahraničí. Dosud byli lidé nuceni kupovat si mobilní telefony a používat je v zahraničí proti své vůli, samozřejmě za vykořisťovatelsky vysoké ceny. Lidstvo se snažilo bránit tomuto otroctví… Vědci, ekonomové a jiní vzdělaní lidé se snažili přijít na řešení. Neúspěšně. Opět až vstřícní lidumilové ze SESR museli zachránit lidstvo (resp. Evropany) a ukončit tyranii ze strany mobilních operátorů. A přitom je to tak jednoduché. Stačí napsat zákon, schválit a rázem budou ceny zregulovány dle současných informací na méně než polovinu původních tržních. Ještě nedávno jsem si myslel, že ekonomické zákony a principy platí za všech okolností, avšak díky komisařům SESR konečně vím, že studovat ekonomii je naprostá ztráta času. Není třeba studovat zákonitosti nabídky a poptávky a jiné nesmysly. Stačí dát hlavy dohromady, hodit si kostkou, napsat zákon, do magické kolonky na PC přidat pár miliard euro na udržení důležité inflace a je všem krásně. Jak jednoduché a efektivní.

Když už tedy SESR vynalezl toto univerzální řešení, domnívám se, že existuje ještě spousta dalších práv Evropanů, které je třeba zajistit. Například si myslím, že každý má právo na dlouholetý život, minimálně do sta let. Lékař, který není schopen člověku tuto dlouhověkost zařídit, je neschopný a možná často i asociální a proto by měl být za tento přečin tvrdě trestán pověšením za scrotum na vlajkový stožár v Bruselu. Taktéž se domnívám, že má každý slušný člověk právo na bezplatnou dodávku potravin až do domu, neboť každý přece musí jíst! Majitel obchodu, který není schopen zajistit tuto dodávku ve svém okolí je špatný podnikatel, jeho obchod by měl být zkonfiskován (SESR s ním umí o mnoho rozumněji naložit) a on sám by měl být uvrhnut do temného žaláře. A konečně naprosto základní „právo na práci“. Každý člověk přece musí pracovat, aby byl schopen vydělat si na posílání SMS. Jsem tedy přesvědčen, že zaměstnavatel, který odmítne zaměstnat uchazeče z jakýchkoliv důvodů, se chová asociálně a v rozporu se základními etickými normami lidstva. Závažnost jeho prohřešku by měla být kvalifikovaně posouzena soudci SESR a trest by měl být přísný, aby byl odstrašujícím signálem pro všechny podobně podlé kapitalisty.

Domnívám se, že v těchto bodech se mnou většina Evropanů souhlasí a proto tento článek odešlu do Bruselu jako návrh na vylepšení legislativy SESR. Pokud bude můj návrh náhodou opomenut, jsem připraven založit vlastní politickou stranu v jejímž programovém prohlášení tyto zásady rozhodně nebudou chybět. Budete mě volit?

Reklama