Reklama
 
Blog | Radim Špaček

Změnily útoky z 11. září svět? Ano a hodně!

Nepamatuji si zřejmě přesně ani jeden den z roku 2001, tedy až na 11. září. Byl jsem na odpoledním tréninku tenisu a když jsem přišel domů, rodiče seděli přilepení k televizi a hned mě volali, že se stala otřesná věc. Na jednom zpravodajském webu jistý novinář tvrdil, že se svět po útocích mnoho nezměnil. Dovoluji si nesouhlasit. A ještě jedna věc – změnil se správným směrem?

Všichni z nás víme, co se 11. září 2001 (dále 9/11) stalo. Nebo tedy alespoň dle oficiálních zpráv. Teroristé Al-Kájdy se údajně zmocnili čtyř letadel společností American Airlines a United Airlines, dvěma vletěli do dvou věží Světového obchodního centra (dále WTC – World trade center), jedním do srdce amerických obranných sil – Pentagonu – a jedno údajně havarovalo kdesi v Pensylvánii poté, co se snažili cestující únosce zastavit. Zemřely tisíce lidí, tisíce lidí ztratily své příbuzné a přátele. V každodenních zprávách několik dní poté jsme vídali útoky stále a stále dokola, byly nám předkládány tmavé tváře údajných únosců a ústřední televizní „celebritou“ se stal Usáma bin Ladin, strůjce toho všeho zla. Především tato mediální masáž změnila myšlení lidí velice silně. Především obyvatelé USA byli rázem ochotni poslat kus svého lidu (vojáky) do Afgánistánu, aby zde hledali strůjce útoků, aby začali rozkládat onu teroristickou síť, která ukázala, že je velmi mocná a je tak obrovskou hrozbou pro zbytek světa. Arabové se rázem stali vrahy, nepřáteli civilizovaného (křesťanského) světa. Islám se stal v povědomí lidí něčím zvráceným a jeho vyznavači jsou dnes vnímáni jako naprosto vyšinutí teroristi schopní úplně všeho. Korán je dnes symbolem zla a nebezpečí. Lidé začali být podezřívaví, začali se bát – co když bude další útok směřovat na naše domovy? Když dnes nastoupíte s muslimem do tramvaje, sjíždíte jej od hlavy k patě, zdali není ověšen dynamitem. Svět se nezměnil viditelně. Výrazně se však změnilo myšlení lidí, vnímání určitých společenských skupin. Muslimové jsou zkrátka teroristi a zabijáci. Je tomu však skutečně tak?

Přibližně před dvěma lety mi kamarád ve vlaku říká – „Viděl jsem nedávno film o tom, že za 9/11 nestojí teroristi Al-Kájdy, ale vláda USA.“. Jak já jsem se mu tehdy vysmál. Říkal jsem, že to přece není možné utajit takovou obrovskou akci, někdo by přece povstal a vše prozradil, že? Nebylo ve mně ani snítko pochybnosti, proto jsem tomu také nevěnoval pozornost. Několik týdnů nato jsem však úplnou náhodou na tento film narazil také. S opovržením jsem tedy kliknul na „play“ a čekal jsem, co za hloupost to kdo vymyslel. Po 70 minutách jsem otupěle seděl ve svém křesle a nevěděl jsem, co si myslet. Vše dávalo smysl. Pořád jsem si ale říkal, že to je hloupost a že filmaři umí člověka pěkně oblbnout. Tentokrát jsem však již shledal jisté pochybnosti, a tak jsem začal pátrat na internetu, přečetl jsem hromadu článků, viděl několik dalších filmů (z obou pomyslných táborů) a fotek a po několika týdnech jsem si pod tíhou tisíců důkazů byl jist tím, že to, čemu jsem se kamarádovi ve vlaku vysmál, je pravda. Každým rokem teď přibývá lidí po celém světě, kteří si uvědomili totéž co já. Už nás nejsou desítky, nebo stovky. Jsou to desetitisíce, možná statisíce lidí, kteří si uvědomili, že americká vláda surově zavraždila několik tisíc svých vlastních občanů. Každý rok 11. září tito lidé demonstrují po celém světě, nejen v Americe. A nejsou to zrovna nějací pomatenci s „čírem“ na hlavě. Jsou mezi nimi významní vědci, profesoři fyziky, architekti, inženýři a v neposlední řadě také známé osobnosti, jako např. Sean Penn, který se svým přesvědčením veřejně vystoupil. Nastíním vám alespoň ty nejdůležitější důkazy, které, pokud věříte fyzikálním zákonům a zdravému rozumu, jsou nezpochybnitelné.

1. Trocha časové posloupnosti. 8:46 místního času naráží první letadlo do severní věže WTC, 9:03 druhé letadlo do jižní věže a v 9:38 třetí letadlo do stěny Pentagonu. Jak jistě vidíte, mezi prvním a posledním útokem je časový rozdíl 52 minut. Za těchto 52 minut nevzlétnul z amerických základen jediný stíhací letoun, aby hlídal vzdušný prostor, i přesto, že minimálně po druhém útoku v 9:03 bylo naprosto jasné, že se nejedná o leteckou nehodu a letečtí dispečeři hlásili, že s letadlem mířícím k Pentagonu nemají kontakt. Pokud by se toto stalo v ČR, možná bych i věřil, že to je souhra pochybení jak lidí, tak techniky. Ale v USA, zemi která disponuje pravděpodobně nejmodernější armádou světa? Mírně řečeno nepravděpodobné.

2. V době útoků byl prezident Bush na základní škole a děti mu předčítaly ze slabikáře. Prezidentův poradce k němu přichází, oznamuje první náraz letadla, poté druhý náraz letadla, avšak ani toto prezidenta nevyvádí z rovnováhy a čte si s dětmi dál, zatímco dvě možná nejdůležitější budovy v USA jsou v plamenech. Buďto je tedy skutečně nejhorší prezident na světě, nebo ho to zkrátka nepřekvapilo. Video zde – http://www.youtube.com/watch?v=QG0yEu6UUBE

3. Budovy WTC byly podle inženýrů projektovány tak, aby vydržely ty nejsilnější hurikány, zemětřesení a také několikanásobný nálet velkého letadla. Když si uvědomíte, jaké monstrum byly ony budovy vzhledem k letadlům, je to asi jako by vám do velkého rodinného domu narazila motorka. Dům by se také nesesunul. Ve středu budov se nacházelo mohutné ocelové jádro, po obvodu ocelová kostra a na nich byla zakotvena jednotlivá patra. Oficiální teorie uvádí, že hořící benzín z letadel vyprodukoval takový žár, který naprosto roztavil ocelovou konstrukci, a proto se budovy sesypaly. Pokud se podíváte na záběry budov po nárazech, vidíte tmavý dusivý kouř, který vypovídá o nedokonalém spalování uhlovodíků (což letecký benzin kerosin je). I při dokonalém spalování vyprodukuje oheň teplotu přibližně 1100 stupňů Celsia, zatímco teplota tání oceli se uvádí 1370 stupňů. Není fyzikálně možné, aby oheň roztavil ocelovou konstrukci, nikdy v historii se mrakodrap nesesunul kvůli ohni. A ještě jeden fakt – při bližším zkoumání záběrů budov zjistíte, že v dírách po letadlech jsou lidé, mávající o pomoc. Jak by mohlo lidské tělo přežít takový žár, který roztavil ocel? Nemožné.

4. Teď k samotnému sesuvu budov. Obě budovy se shodně sesunuly přesně do svých základů za přibližně 10 vteřin. Dle příslušných vzorců lze spočítat, že pokud bychom ze střechy budov spustili míček, bude volným pádem padat přibližně 9,3 vteřiny. Z toho plyne, že obě budovy se sesunuly do vlastních základů téměř rychlostí volného pádu. Jako by je nic nepodpíralo, jako by horní patra padala vzduchem. Jediné vysvětlení pro tento jev je kontrolovaná demolice. Pokud se také podíváte na záběry padajících budov pozorněji, zjistíte, že skutečně exploduje seshora jedno patro za druhým a můžete si všimnout i jednotlivých výbuchů. I lidé, kteří byli v té době poblíž shodně vypovídali, že slyšeli spoustu velmi silných explozí před a během pádu obou věží. Beton byl doslova rozprášen po celém New Yourku, což také ukazuje na přítomnost výbušnin. Stejně tak na jejich přítomnost ukazují části WTC, které byly doslova vstřeleny do zdí budov sousedících. Pokud by se např. odlomila část budovy nad nárazem letadla, bylo by to zřejmě přípustné, avšak je fyzikálně naprosto nemožné, aby se obě budovy shodně za 10 vteřin změnily doslova v hromádku sutin po nárazu jednoho letadla. Veškeré záznamy můžete najít na youtube.com, stačí vyhledat např. „WTC collapse“ a dostanete se ke stovkám záznamů z různých úhlů.

5. WTC 7. Třetí budova, která se ten den zřítila. Oficiální vysvětlení jejího zřícení je ze všech nejabsurdnější. Sesunula se údajně vlivem strukturálních poškození po pádu dvojčat. Pokud se však podíváte na záběry na youtube (hledejte např. WTC 7), zjistíte, že v budově 7 se v přízemí nacházelo několik malých ohňů a to bylo prakticky vše. Budovy v bezprostřední blízkosti dvojčat byly poškozeny neuvěřitelným způsobem, avšak budova 7, která se nacházela ve větší vzdálenosti a nebyly na ní žádné viditelné známky velkého poškození, se sesypala opět jako domeček z karet, do svých základů, rychlostí volného pádu. Naprosto absurdní. Jen doplním, že v této budově se mimojiné nacházely kanceláře CIA, IRS (americký finanční úřad), tajných služeb, ministerstva obrany a starosty Rudy Giulianiho. Náhoda, nebo se zde nacházely dokumenty, které neměly spatřit světlo světa?

6. Pentagon. Dle oficiální verze, terorista Hani Hanjour pilotoval velký Boeing 757, který narazil do stěny Pentagonu. Před nárazem udělal manévr hodný špičkového pilota letectva. Přeletěl budovu Pentagonu, udělal otočku o 180 stupňů, klesnul praktický až nad zem a ve vysoké rychlosti ve výšce pár metrů nad zemí pokračoval ještě několik stovek metrů, než konečně navedl letadlo úspěšně do stěny Pentagonu. I nejzkušenější piloti se shodují, že takovýto manévr je prakticky nemožný. Byl Hani Hanjour snad tak skvělý pilot? Instruktor letecké školy, ve které Hani před útokem létal, řekl, že prakticky nebyl schopen zvládnout ani řízení jednomotorové Cesny. Obrázek si udělejte sami.

7. Pentagon je pravděpodobně nejlépe střežená budova v Americe. Kamery zde snímají každý centimetr plochy. Kolem se nacházejí hotel a benzinové pumpy, které shodne mimojiné také zabírají stěny Pentagonu. Zaměstnanci těchto podniků shodně vypovídali, že krátce po útoku na Pentagon přijeli agenti FBI a veškeré záznamy z těchto kamer zkonfiskovali. Dodnes i přes velký tlak veřejnosti nebyl americkou vládou vypuštěn jediný záznam z těchto kamer a kamer Pentagonu. Místo toho vláda vypustila do světa pět obrázků z přízemní kamery Pentagonu, které sice zachycují útok, avšak rozhodně na nich nelze identifikovat komerční letoun. Vše lze najít opět na youtube. Proč vláda nemůže tyto nahrávky vypustit do oběhu? Stačila by jedna nahrávka ukazující komerční letoun Boeing 757 narážející do Pentagonu a vláda by všem pochybovačům a vyznavatelům konspirační teorie obrazně zavřela ústa. Avšak jak se zdá, taková reálná nahrávka zkrátka neexistuje.

8. Na konec článku jsem přidal fotku „díry v Pentagonu“ po útoku. Nějaká těla, nějaké známky, motory, části křídel, či trupu Boeingu 757 tam prostě nenajdete. Oficiální vysvětlení je, že (a teď se nesmějte, myslím to vážně) kvůli obrovskému žáru po nárazu se letadlo „vypařilo“. Doslova! Viděli už jste někdy nějakou leteckou katastrofu, kde by se letadlo vypařilo? Dokonce ze záběrů údajného pádu čtvrtého letadla v Pensylvánii není jasné, zdali tam vůbec nějaké letadlo dopadlo. Opět žádné stopy po letadle. Ale to už je mezi ostatními důkazy vedlejší.

9. Usáma – „nejhledanější terorista světa“. Alespoň tak to slýcháme v médiích. Avšak nechce se mi věřit, že největší armádě světa se za 7 let nepodařilo někde v horách najít nejhledanějšího teroristu světa. Hledají jej vůbec? Objevily se zprávy, že před útokem byl Usáma léčen v americké nemocnici v Dubai a dokonce navštíven agentem CIA (http://emperors-clothes.com/misc/lefigaro.htm). Zde již budu spekulovat. Co když je Usáma spojen s americkou vládou?

10. Poslední bod bude drobné zamýšlení. Odhoďme teď na chvíli pocit, že muslimové jsou naprosto vyšinutí a že pro Aláha udělají cokoliv. Kdo na útocích více vydělal? Americká vláda nebo Al-Kajda? Lidé Al-Kajdy museli vědět, že pokud vykonají útok takovýchto rozměrů, budou v ohrožení. Americká armáda zahájí obrovskou ofenzivu a tak zvaní teroristé se nebudou mít kde schovat. U údajných útočníků nevidím nic, čím by na útoku vydělali. U americké vlády je situace jiná. Mohli najednou lehce manipulovat se svým lidem a omezovat jejich svobody, uzákonit tzv. Patriot act, který silně pošlapává osobní svobody. Mohli začít válku, vtrhnout pod nulovou záminkou do Afgánistánu a Iráku (mimochodem, našli ty zbraně hromadného ničení?), aniž by se někdo cukal. Válka je velice výhodná pro zbrojní průmysl, se kterým je spjato mnoho významných představitelů americké politiky spojených. Ropa v Iráku je samozřejmě výhodná pro ropný průmysl, se kterým je úzce spojena samotná rodina Bushů. Pronajímatel WTC, miliardář Larry Silverstein, pár týdnů před 9/11 uzavřel pojistnou smlouvu na několik miliard dolarů, specificky také proti teroristickým útokům. V neposlední řadě je možné zmínit, že počet opcí (=“sázka“ na to, že akcie firmy půjde dolů) ve dnech před útoky byl více jak desetkrát vyšší, než činil denní průměr. Zdá se že ti, kteří o útocích věděli dopředu, si tak přišli na pořádný balík peněz.

Mohl bych takto pokračovat do nekonečna… Pokud byste chtěli další zdroje, další videa, filmy atd., dejte mi vědět. Je zde samozřejmě spousta nevyjasněných otázek. Pokud Pentagon nezasáhlo letadlo, kde jsou pasažéři z něj? Jak přesně dostali lidé za útokem výbušniny do budov WTC? Na tyto otázky možná nikdy nebude nalezena přesná odpověď. Cítil jsem však dnes potřebu napsat tento článek, abych uctil oběti této otřesné hromadné vraždy a snad vám trochu otevřel oči. Nemohu si odpustit nakonec ještě poznámku. Když vidíme ve večerních zprávách nějakého vraha, neplýtváme sprostými slovy a hněvem. A co když vidíme George Bushe nebo Condoleezzu Rice ? Domnívám se, že ti největší vrahové bohužel unikají naší pozornosti.

Reklama